~:::Berbaloi ke beli apartment??:::~


Huuu..dah brape abad aku x update blog nih..kemalasan n kepenatan melanda..
Sejak last week balik dr JB..asek terfikir nak beli umah je..tetibe je..sbb tgk umah sedare kat sane walopon kecik tp comey sgt interior die..jeles plak..hehe..

kalo aku beli apartment ok x? teringin nk ade umah sendiri..tp duk pk2 space die kecik ar..hmmm..setakat ni aku minat sgt apartment kat Puncak Alam..aku rase tmpt die cam strategik..Uitm Puncak Alam dah nk beroperasi this year..so x lame lg tmpt tu makin busy la kot..ramai student..so rasenye it's good for investment..kalo aku x nak duk situ..at least leh sewakan..huhu..lgpon dekat sgt ngan Meru..umah yg aku duk skang(umah family)..

aku sebenarnye bknnye x de umah..ayah aku dah wat kan aku umah sebijik kat kajang kat tanah sendiri..tp kiri kanan dpn blakang sume umah sedare..haha..time kaseh je la aku nk duk situ..skang pon umah tu disewakan je..lg pon aku nak umah yg aku beli ngan duit aku sendiri..usahe aku sendiri..cewaaahh..(merepek dimlm hari).

sooo...kesimpulannye?? hmmm kene pk2 lg nih..n kene save some money..heee ;p




7 comments:

Yanie said...

berbaloi sgt lh uja...bli lh...bape harge?

uja said...

kalo beli lelong lebey kurang 40k. murah gile kan..hehe. sbb lom ade development kat situ..sbb tu murah..hoho

Yanie said...

uja bli je, nnt dh ade uitm, mmg laku gle umah tu...kte xde det lg nk bli umah...kumpul det nk kawin...uhu

rose sensei said...

uja..aku rase pun berbaloi gak..
tp makesure..ur future hubby beli umh yg lg best utk ko tau..umh ni buat sewa pun ok je bile area tu dh maju..

uja said...

insyallah..kalo ade rezeki dpt ar kite beli..tp kite berharap sgt dpt beli apartment dlm tahun nie..huhu
rose..kalo future husband mampu beli x pe..kalo x, duk je la umah kecik..hehe..aku kan kecik..sesuai la tuuu..haha

rose sensei said...

waaa..rugi gak la kite2 yg kecik2 ni..dpt umh kecik la ye..tp umh besar2 pun cm kite rajin nk mengemas =P hahhaa..

uja said...

haaaa rose..tu la point aku sbnrnye..aku mls kemas umah..bilik aku skang pon mcm tongkang pecah..hahaha..kalo umah besar2 susah la plak nnt..