Ada apa dengan Singapore (aka Kiasu Land)?

27 July 2011

Aduhai..pagi2 bukak radio Fly.fm dengar diorg duk cakap macam2 pasal Singapore..
Dari bab Bola punye pasal...sampai hal lain pon nak cite..
Sy memang la bersetuju, diorg buat mcm tu sebab nak wujudkan semangat patriotik..
Memang kadang2 diorg ni datang M'sia, pastu gayanye macam...
Berlagak ar senang cite..hehe..nak wat cana..standard diorg kan mmg lebih tinggi..(iyo ke? ;p)


Tapi sy memang tak boleh lebih2 nak benci kat orang Singapore..
Sebab sy ada ramai sedara orang Singapore..kuang3..suma sebelah mak sy..
Tu yang agak bengkek jugak ar bile dengar Dj-Dj radio tu ckp psl Singaporean..hehe
Bukannye ape..tak semua org Singapore bersikap hampeh..btol tak..huhu
Tp setakat ni semua org S'pore yg sy jumpa sume ramah2..termasuk la apek2 kat kedai..
Yelah, termasuk jugak lah dengan sume sedara sy..diorg OK je..tak sombong mane pon..


P/s: korang dah pegi Universal Studio Singapore? Best woo..hehe..sy plan nak pegi lagi..sebab byk game tak main lg..Lagi satu sebab nape tak bleh lebih2 cakap buruk2 psl S'pore? Sebab Bf sy keje kt sana..kekeke


1 comment:

iQBaL HaSBuLLaH said...

boleh la pakai perumpamaan, kerana nila setitik, habis susu sebelanga.

:)