~:::Akhirnya dpt jugak..hehe:::~

Semlm ade 1 auction kat kl..saje je masuk..tp x berharap nk menang pon..huhu..aku ngan 2 org membe aku saje nk menggedik kat situ..tgk2 punya la ramai gile org..hoho..kecut gak pewot aku nih..mostly chinese..ade la 2-3 ketul melayu termasuk aku..ni la tmpt yg aku gi semlm..pic ni aku amik kat website diorg..Ehsan Auctioneers Sdn Bhd..









mase aku masuk aku trus p kat receptionist..nk register..


aku: akak, sy nk register..


akak receptionist: kat depan tu ade borg solicitor attendance..isi ye..


aku n membe2 pegi la tgk form tu..aku dah blur2 dah..ape kejadahnye die sruh aku isi form ni..pastu aku p jumpe akak tu blk..


aku: akak, sy nk beli property laa..


akak receptionist: laaa yeke..nape x ckp awal2 td..ingatkn lawyer td..(sambil sengih2)


aku: lawyer?? lawyer buruk ade laa..kuikuikui..


ni kali kedua aku kene camni..smpi hati diorg kan..aku x leh beli property ke? hanya aku disebabkan aku ni kecik?? yaperdaaa...haha..N then ade gak org kaco kitorg..sorg chinese sorg melayu..tanye kitorg masuk lot no berape..yg chinese tu mule2 ckp yg lot yg aku nk tu dah ade org nak..pelik..padahal kitorg yg first2 register kat situ..hehe(kitorg smpi awal gile)..pastu sorg pakcik melayu tanye soklan yg same..aku mule2 x nak jawab..tp die ckp x nak berebut lot yg same..nnt rugi..so aku bgtau la die..ape2 je la diorg ni..tp mmg dah rezeki aku ar..lot yg aku nak tu mmg x de org lain bid..kuikuikui..lot lain ade org lawan..ade satu property tu smpi 30 bidders..haha..reserved price rm320k..up smpi rm510k..dasat gile ah..


So skang aku kene uruskan loan..harap2 x de masalah..doakan ye..


~Hepinyeee...finally dpt gak beli apartment sendiri....~

Ni alamat apartment tu:~

Unit No. KASU GR-XX,

Residensi Warnasari 2, Jalan Residensi Warnasari 13/1,

42300 Bandar Puncak Alam,

Selangor.





3 comments:

Yanie said...

waaaa....congrates uja...x sia2 kte teman uja g tgk umah tu kn...he3...bape harge umah tu?up x?

haruan tasek said...

selamat membeli umah baru

uja said...

kte beli ngan reserved price je..x up..xde org lain bid umah tu..hehe..haa tu la kan..yanie yg temankn kite tgk umah tu..huhu